Ποιοι Είμαστε

Αντικείμενο: Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Προγράμματα: Προπτυχιακά
Δίδακτρα: Ναι

Η Equal Society είναι ένας  ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός φορέας με δράσεις «Κατά του Κοινωνικού Αποκλεισμού, της Ανεργίας και της Φτώχειας». Κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας ο Οργανισμός μας έχει θέσει σαφείς στόχους που αφορούν  στην δημιουργία μιας πιο αλληλέγγυας κοινωνίας μέσα από διαδικασίες κοινωνικής και επαγγελματικής ενσωμάτωσης, χωρίς διακρίσεις.

Το zhteitai.gr αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά projects της Equal Society στον άξονα της απασχόλησης. Η πρωτοβουλία έχει θέσει ως κεντρικό πυλώνα τη διασύνδεση μας με τα Κέντρα Κοινότητας και τις κοινωνικές δομές της χώρας αποσκοπώντας στη μείωση της ανεργίας μεταξύ των πλέον ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Προσφέρει  πρόσβαση σε αγγελίες, προκηρύξεις, εργαλεία επαγγελματικής ενδυνάμωσης, δράσεις εκπαίδευσης καθώς και τη δυνατότητα εξειδικευμένων σεμιναρίων και ημερίδων.

Γιατί το κάνουμε;

Γνωρίζουμε ότι για το σύνολο του άνεργου πληθυσμού αλλά πολύ περισσότερο για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καθημερινές δυσκολίες επιβίωσης η αναζήτηση μιας θέσης εργασίας είναι επίπονη διαδικασία. Με τη δύναμη της τεχνολογίας αλλά και την εξειδίκευση του προσωπικού της Equal Society μπορούμε να συμβάλουμε στην εξομάλυνση αυτής της διαδικασίας και να αυξήσουμε τις πιθανότητες πρόσληψης αναρτώντας καθημερινά θέσεις εργασίας, ενημερώνοντας για εκπαιδευτικά σεμινάρια ενώ παράλληλα θα αναρτώνται ειδήσεις και άρθρα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Το zhteitai.gr αποτελεί το επόμενο βήμα και την εξέλιξη της Δομής Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων του Οργανισμού μας. Η πρωτοβουλία αφορούσε στην ενημέρωση των πολιτών για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και τα προγράμματα που υπάρχουν στα Ιόνια Νησιά, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο το κενό και την ανάγκη που υπάρχει στη Ελλάδα για την ενίσχυση και την προώθηση στην απασχόληση όσων πλήττονται από την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.