«Έξοδος για το Πάσχα»: Το σχέδιο για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Αντικείμενο: Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Προγράμματα: Προπτυχιακά
Δίδακτρα: Ναι

Την Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό καθώς και για το άνοιγμα της εστίασης.

Τo σχέδιο της κυβέρνησης για να μετακινηθούμε το Πάσχα από νομό σε νομό με ασφαλές τρόπο χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τους δικούς μας ανθρώπους αποκάλυψε ο Σπύρος Λάμπρου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, όχι όμως τραγική» τόνισε ο Σπύρος Λάμπρου. Το κρατάμε αυτό στη μια πλευρά» τόνισε η δημοσιογράφος του Star, η οποία πρόσθεσε ότι στην άλλη μεριά έχουμε τον κόσμο που είναι κουρασμένος ψυχολογικά και πιθανότατα θα μετακινηθεί σπάζοντας τις απαγορεύσεις.

Όπως ανέφερε, η σκέψη είναι πώς συντεταγμένα και με κανόνες μπορούμε να προχωρήσουμε σε έξοδο για το Πάσχα, καθώς η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι τις μέρες του Πάσχα ανοίγουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, με αναχώρηση με αρνητικό μοριακό τεστ από 48 έως 72 ώρες πριν την αναχώρηση. Η επιστροφή θα γίνεται με υποχρεωτικό self test.

Ελεύθερη πρόσβαση θα δίνεται και σε όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίων και με επίδειξη του σχετικού εγγράφου σε δειγματοληπτικούς ελέγχους από την ΕΛ.ΑΣ.

Πότε καταργούνται τα SMS στο 13033
Η αποστολή των SMS στο 13033 για την μετακίνηση των πολιτών, που υφίσταται ως μέτρο επί μήνες, βαίνει σταδιακά προς κατάργηση και αυτό θα συμβεί, όταν αποφασιστεί η άρση των περιοριστικών μέτρων μετά το Πάσχα, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 

Πηγή: news.gr