Κορονοϊός: Πώς θα λειτουργούν τα ΜΜΜ από Δευτέρα

Αντικείμενο: Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Προγράμματα: Προπτυχιακά
Δίδακτρα: Ναι

Αλλαγές αναμένονται στον τρόπο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

μετά την σταδιακή άρση μέτρων που λήφθηκαν για τον κοροναϊό.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο για τους επιβαίνοντες όσο και για τους εργαζόμενους, ενώ η είσοδος θα είναι ελεγχόμενη για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Οι επιβάτες, αν βλέπουν πολύ κόσμο στα μέσα μεταφοράς, δεν θα πρέπει να επιβιβάζονται αλλά να περιμένουν το επόμενο δρομολόγιο, τηρώντας αποστάσεις σε σταθμούς και στάσεις. Επίσης, θα πρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν τις συναλλαγές στα γκισέ με μετρητά, αλλά να κάνουν χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου των επιβατών από τις μπροστινές πόρτες λεωφορείων και τρόλεϊ για την ασφάλεια των οδηγών.Επίσης ο δακτύλιος δεν θα ισχύει ούτε για τον Μάιο, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων (πέραν του οδηγού) στις μετακινήσεις με ΙΧ.

Ο πρόεδρος των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ), Χάρης Δαμάσκος, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για το τι θα αλλάξει στα μέσα μεταφοράς από εδώ και στο εξής.Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Δαμάσκος, οι ελεγκτές των ΜΜΜ αλλά και οι υπάλληλοι των εταιρειών security θα ελέγχουν εάν οι επιβαίνοντες τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στον τομέα των εισιτηρίων. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα υπάρχουν υπάρξουν διαγραμμίσεις στις αποβάθρες, σήμανση, ενώ θα προβληθεί και μια μεγάλη καμπάνια στις πινακίδες των σταθμών, για το που πρέπει να κάθεται ο κόσμος. Επιπλέον, προκειμένου να ανασχεθεί ο συγχρωτισμός, θα υπάρχει μεγάλη συχνότητα δρομολογίων με μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους.