Κορονοϊος: ψηφιακή θυρίδα και online πιστοποιητικά σε όλα τα ΚΕΠ

Αντικείμενο: Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Προγράμματα: Προπτυχιακά
Δίδακτρα: Ναι

Τα ΚΕΠ περνούν στην επόμενη εποχή και γίνονται ψηφιακά

και ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς έδωσε όλες τις τελευταίες πληροφορίες μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. Όπως ανέφερε το ψηφιακό ΚΕΠ έρχεται να ενσωματώσει στις παρεχόμενες υπηρεσίες, τις δυνατότητες που δίνει στον πολίτη το www.gov.gr.

Έτσι, θα εξυπηρετούνται όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου που ήταν διάσπαρτες σε νομικά πρόσωπα και υπουργεία. Σχετικά με την άυλη συνταγογράφηση και το κατά πόσο μπορούν οι ηλικιωμένοι να τα καταφέρουν με την διαδικασία που παρέχεται μέσω του  www.gov.gr,  διευκρίνισε ότι τα βήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι πολύ απλά. Ήδη, όπως είπε, υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία από τους χρήστες της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Στόχος τις επόμενες ημέρες, είναι μέσα από το  www.gov.gr, να συνδέεται ηλεκτρονικά ο πολίτης με τα ΚΕΠ. Όποιος ακολουθεί μάλιστα, αυτή τη διαδικασία θα έχει την δυνατότητα να αξιοποιεί την «ψηφιακή θυρίδα» του πολίτη. Αυτό σημαίνει ότι τα πιστοποιητικά θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά, αλλά παράλληλα θα μπορούν και να αποθηκεύονται σε αυτήν την θυρίδα για μελλοντική χρήση.