Accessibility Tools

Skip to main content

Με τρακτέρ θα γεμίσει σήμερα το κέντρο της Αθήνας - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στο κέντρο

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 18:30 στο Σύνταγμα οι αγρότες με τα τρακτέρ από όλη την Ελλάδα. 

Λίγο μετά τις οκτώ το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η φάλαγγα των αγροτών με τα τρακτέρ από το Κάστρο Βοιωτίας, όπου διανυκτέρευσαν χθες. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας. Μία ώρα μετά, στις 18:30, θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα για το συλλαλητήριο. Αγρότες αναχώρησαν και από την Κρήτη, οι οποίοι έφτασαν στην πρωτεύουσα με τα πλοία της γραμμής από Ηράκλειο και Χανιά στις 6:00, εκπροσωπώντας την αγροτική φωνή του νησιού στο συλλαλητήριο.

Από τη Βόρεια Ελλάδα αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ημαθία έχουν ήδη φορτώσει εννέα τρακτέρ σε νταλίκες για να τα μεταφέρουν μέχρι το Κάστρο Βοιωτίας ενώ με τον ίδιο τρόπο αναμένεται να ταξιδέψουν άλλα έξι τρακτέρ.

Σε πανηγυρικό κλίμα, θα ξεκινήσουν για την Αθήνα με τα τρακτέρ, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Πλατύκαμπου. Σε συνεννόηση με την σστυνομία οι αγρότες κινούνται στην δεξιά λωρίδα με αξιωματικούς της Τροχαίας να έχουν απλωθεί στην Εθνική Οδό διασφαλίζοντας την ασφαλή και ομαλή κάθοδο των τρακτέρ προς το λεκανοπέδιο. «Θα δώσουμε τον τόνο και την απαίτηση από την κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα μας», είπε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας.

Για την Αθήνα θα ξεκινήσουν το πρωί και οι Καρδιτσιώτες και Φαρσαλινοί αγροκτηνοτρόφοι από το μπλόκο στον Ε65 οι οποίο διανυκτέρευσαν χθες στο Κάστρο Βοιωτίας, και κάνουν λόγο για ένα δύσκολο ταξίδι υψηλού κόστους. Έχουν ήδη δρομολογηθεί από το μπλόκο δύο λεωφορεία. Οι αγρότες θα μεταβούν στη πρωτεύουσα και με τα ιδιωτικά τους ΙΧ εκτός από τα αγροτικά οχήματα ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Μαγνησίας, Θοδωρής Γεωργάκης, τόνισε στην ΕΡΤ πως ο αριθμός των τρακτέρ που θα μπουν στην Αθήνα είναι τριψήφιος με περισσότερα από 70 λεωφορεία.

Από τον Αλμυρό θα ξεκινήσουν για Αθήνα 40 τρακτέρ μαζί και 20 συνοδευτικά οχήματα και θα είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή που έχει γίνει ποτέ.

Τα μέτρα για τη σημερινή κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

Ενόψει της σημερινής καθόδου των αγροτών στην Αθήνα, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τίθενται σε ισχύ.

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, δήλωσε πως «έχει προγραμματιστεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων λεωφορεία και τρόλεϊ».

Πηγή: lifo.gr