Accessibility Tools

Skip to main content

Έκπληξη με έκτακτο επίδομα Πάσχα 2024 σε 5 κατηγορίες δικαιούχων

Με νέο γύρο επιδομάτων συνεχίζει να απαντά η κυβέρνηση στην ακρίβεια, με τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, να αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» για έκτακτο επίδομα το Πάσχα του 2024 στις ευάλωτες ομάδες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ:

«Εάν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εάν, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε υπέρβαση θετική σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, είμαστε εδώ για να επιστρέψει το υπερβάλλον πίσω στην κοινωνία».

Πιο αναλυτικά, οι εξελίξεις που θα πρέπει να προκύψουν για να ανακοινωθεί και επίσημα το νέο επίδομα θα είναι η πορεία των φορολογικών εσόδων και η ανακοίνωση του ΑΕΠ του 2023. Αυτό θα γίνει στις 7 Μαρτίου και, στη συνέχεια, αναμένεται να «κλειδώσουν» οι οριστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η χορήγηση νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα ευάλωτα νοικοκυριά θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα τους δικαιούχους αλλά και τα ποσά που θα πάρουν.

Ωστόσο, τα προηγούμενα παραδείγματα δείχνουν κάποια στοιχεία, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανατροπή, είτε με περισσότερους, είτε με λιγότερους δικαιούχους.

Σε κάθε περίπτωση, η πληρωμή του θα πρέπει να αναμένεται στο τέλος Απριλίου, μέσα στη Μ. Εβδομάδα.

Έκτακτο επίδομα Πάσχα 2024: Δικαιούχοι και ποσά

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής; Πέρσι το Πάσχα, είχε «κοπεί» το επίδομα σε αρκετές ευάλωτες ομάδες και είχε δοθεί ένα ποσό -κλιμακωτά- μόνο στους συνταξιούχους που δεν είχαν πάρει αύξηση στη σύνταξή τους λόγω προσωπικής διαφοράς.

Αντίθετα, όμως, τα Χριστούγεννα του 2023 δόθηκε «επιταγή ακρίβειας» – που ονομάστηκε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης- σε περισσότερες ομάδες.

Συγκεκριμένα, τα ποσά μοιράστηκαν ως εξής:

  • Από 175 ευρώ έως 1.400 ευρώ έλαβαν οι 800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ.
  • Έκτακτη ενίσχυση ύψους 150 ευρώ έλαβαν 1.055.000 συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά και κύρια σύνταξη έως 700 ευρώ.
  • Έκτακτη ενίσχυση ύψους 150 ευρώ έλαβαν 33.000 δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα.
  • Επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος έλαβαν 210.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου επιδόματος.
  • Έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ έλαβαν 225.000 δικαιούχοι λοιπών επιδομάτων του e-ΕΦΚΑ.

Πηγή : e-dimosio.gr