Accessibility Tools

Skip to main content

Προσλήψεις αναπληρωτών: Μέχρι την Δευτέρα η Πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας- Από 18-25/8 οι δηλώσεις προτίμησης

Εάν ο αναπληρωτής ή ωρομίσθιος τοποθετείται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας λαμβάνει χώρα στη σχολική μονάδα όπου θα παρέχονται οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας, σύμφωνα με την απόφαση τοποθέτησης.

Μέχρι την Δευτέρα 14 Αυγούστου θα έχει εκδοθεί η Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), για υποβολή αίτησης-δήλωσης περιοχών για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών το σχολικό έτος 2022-2024 

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, το δεύτερο μισό του Αυγούστου θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί η προθεσμία υποβολής μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) των αιτήσεων-δηλώσεων προτίμησης περιοχών υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών ή/και ωρομισθίων το σχολικό έτος 2023-2024. 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας:

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί αναμένεται να κληθούν να υποβάλλουν αιτήσεις-δηλώσεις προτίμησης από Παρασκευή 18 έως Παρασκευή 25 Αυγούστου. 

Τα ονόματα των αναπληρωτών της Α΄ φάσης  και σε ποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται αναμένεται να ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου (ενώ στο διάστημα 29 έως 31 Αυγούστου αναμένεται να εκδοθούν οι αποφάσεις προσλήψεων των αναπληρωτών ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Από την 1η Σεπτεμβρίου οι προσληφθέντες αναπληρωτές θα δηλώσουν τα σχολεία που προτιμούν να διδάξουν.

Η ανάληψη υπηρεσίας, όσων προσληφθούν στην Α φάση προσλήψεων, θα γίνει την Δευτέρα 7 και  την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου.

Οι αναπληρωτές θα πληροφορηθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS τη σχολική μονάδα τοποθέτησής τους.

Σύμφωνα με την παράγραφο 1, του άρθρου 6  της Υπουργικής Απόφασης 104627/ΓΔ5 – ΦΕΚ B 3344 – 10.08.2020:

Οι προσληφθέντες προσέρχονται για ανάληψη υπηρεσίας απευθείας στη σχολική μονάδα τοποθέτησης εντός της προθεσμίας που ορίζεται στην απόφαση πρόσληψης.

Εάν ο αναπληρωτής ή ωρομίσθιος τοποθετείται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας λαμβάνει χώρα στη σχολική μονάδα όπου θα παρέχονται οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας, σύμφωνα με την απόφαση τοποθέτησης.

Κατ’ εξαίρεση – για λόγους ανωτέρας βίας – δύνανται να αναλάβουν υπηρεσία, εντός της ίδιας προθεσμίας, στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κατόπιν συνεννόησης με τα αρμόδια στελέχη της.

Έναρξη μισθοδοσίας αναπληρωτών

Τέλος σημειώνουμε πως η έναρξη της μισθοδοσίας των αναπληρωτών έχει να κάνει με την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας, οπότε αν ισχύσει η 7η  και 8η Σεπτεμβρίου 2023 ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας για το 2023-24 χάνουν τα ημερομίσθια της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, από τη στιγμή που δεν υφίσταται η 1η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας.

Πηγή: alfavita.gr