Accessibility Tools

Skip to main content

Οι 25 πιο επιδραστικές γυναίκες για το 2023 σύμφωνα με τους Financial Times

Γυναίκες επιστήμονες, καλλιτέχνες, πολιτικοί, επιχειρηματίες, μοιάζουν τόσο διαφορετικές κι όμως μέσα από το δικό τους έργο συναντιούνται σε μία κοινή συνισταμένη: ξεχώρισαν και ενέπνευσαν μέσα στη χρονιά που σιγά σιγά μας αποχαιρετά!

Επιρροή είναι η δύναμη να πείθεις, να υποστηρίζεις την αλλαγή και να βρίσκεις νέους τρόπους να κάνεις πράγματα, φωτίζοντας τον δρόμο και εμπνέοντας τους άλλους. Στο ετήσιο τεύχος Γυναικών της Χρονιάς των Financial Times, μια λίστα με τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, γράφτηκε από άλλες ισχυρές γυναίκες στη διεθνή σκηνή. Αυτό το ειδικό έργο υλοποιήθηκε, σε διάστημα αρκετών μηνών, σε συνεννόηση με εκατοντάδες δημοσιογράφους του FT σε δεκάδες γραφεία, τους αναγνώστες του και τους ηγέτες του κλάδου. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια λίστα γεμάτη με γυναίκες που έχουν λάβει διακρίσεις κύρους, αλλά ακόμη και τα βραβεία Νόμπελ, τα Πούλιτζερ, τα Γκράμι και τα Παγκόσμια Κύπελλα δεν καταφέρνουν να αποτυπώσουν πλήρως την πολυδιάστατη φύση της δουλειάς τους.

Γυναίκες επιστήμονες, καλλιτέχνες, πολιτικοί, επιχειρηματίες, μοιάζουν τόσο διαφορετικές κι όμως μέσα από το δικό τους έργο συναντιούνται σε μία κοινή συνισταμένη: ξεχώρισαν και ενέπνευσαν μέσα στη χρονιά που σιγά σιγά μας αποχαιρετά. Ο κόσμος αλλάζει όταν επιθυμείς την αλλαγή. Κι αυτή η αλλαγή αποτελεί μία εσωτερική αλλά και συλλογική ανάγκη, ένας συνειδητός πόθος να δημιουργήσεις, να ανακαλύπτεις τα όριά σου και να μοιράζεσαι τους καρπούς της προσπάθειας αυτής με ολόκληρο τον κόσμο. Είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα στην εποχή μας. Οι πολλαπλοί και πολυδιάστατοι ρόλοι που πρέπει να λάβεις, πολλές φορές κάνουν την καθημερινότητα επίπονη, κουραστική και αγχωτική, όμως εκείνες τα κατάφεραν μια χαρά, έδωσαν δύναμη και κουράγιο στις υπόλοιπες και συνεχίζουν να αποτελούν key study για ολόκληρο τον πλανήτη.

Φαντάζομαι πως αυτή η διάκριση είναι αφιερωμένη όχι μόνο σε εκείνες, αλλά σε όλες αυτές που φέτος κατέκτησαν τον κόσμο μέσα από τη δική τους πραγματικότητα και ίσως η ιστορία τους δεν θα δει ποτέ το φως τη δημοσιότητας.

Όπως και να έχει, παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τις 25 πιο επιδραστικές γυναίκες για το 2023:

Μάργκοτ Ρόμπι

Μπιγιoνσέ

Μπάρμπαρα Κινγκσόλβερ

Φίμπι Φίλο

Άλια Μπατ

Aespa

Λόλα Σόνεϊν

Μίρα Μουράτι

Φραν Ντρέσερ

Μέρι Μπάρρα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Κάριν Κέλερ-Σούτερ

Λίσα Ντάισον

Κάρολ Τομέ

Μακίκο Όνο

Μαρίνα Σίλβα

Μαρι-Κλερ Νταβό

Ναρκγίς Μοχαμαντί

Ολένα Ζελένσκα

Κόκo Γκάουφ

Ελίζαμπεθ Μριμά

Κάταλιν Κάρικο

Τσεν Τσιεν Ζου

Τζένιφερ Ερμόσο

Πηγή : neolaia.gr