Accessibility Tools

Skip to main content

Οι γυναίκες χάνουν την… αξία τους αν είναι ορατά τα πρόσωπά τους σύμφωνα με τους Ταλιμπάν

Οι γυναίκες χάνουν την αξία τους εάν οι άνδρες μπορούν να δουν τα ακάλυπτα πρόσωπά τους δημόσια, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος ενός βασικού υπουργείου της κυβέρνησης των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, προσθέτοντας ότι οι θρησκευτικοί λόγιοι στη χώρα συμφωνούν ότι μια γυναίκα πρέπει να κρατά το πρόσωπό της καλυμμένο όταν είναι έξω από το σπίτι.

Οι Ταλιμπάν, που κατέλαβαν τη χώρα τον Αύγουστο του 2021, ανέφεραν την αποτυχία των γυναικών να τηρούν τον σωστό τρόπο να φορούν το χιτζάμπ ή την ισλαμική μαντίλα, ως λόγο για τον αποκλεισμό τους από τους περισσότερους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων πάρκων, θέσεων εργασίας και πανεπιστημίου.

Ο Μολβί Μοχάμαντ Σαντίκ Ακίφ, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αντιπολίτευσης και Αρετής των Ταλιμπάν, είπε σε συνέντευξή του την Πέμπτη στο Associated Press ότι εάν τα πρόσωπα των γυναικών είναι ορατά στο κοινό, υπάρχει πιθανότητα να… αμαρτήσουν.

«Είναι πολύ κακό να βλέπεις γυναίκες (χωρίς χιτζάμπ) σε μεγάλες πόλεις. Οι μελετητές μας συμφωνούν επίσης ότι τα πρόσωπα των γυναικών πρέπει να είναι κρυμμένα», είπε ο Ακίφ. «Δεν είναι ότι το πρόσωπό της θα πάθει ζημιά ή θα καταστραφεί. Μια γυναίκα έχει τη δική της αξία και αυτή η αξία μειώνεται όταν την κοιτούν οι άνδρες. Ο Αλλάχ σέβεται τις γυναίκες με χιτζάμπ και αυτό έχει αξία».

Τι λέει το Ισλάμ;

Ο Tim Winter, ο οποίος είναι Λέκτορας Ισλαμικών Σπουδών Shaykh Zayed στη Σχολή Θεότητας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, είπε ότι δεν υπάρχει έγγραφη εντολή στο Ισλάμ για καλύμματα προσώπου και οι Ταλιμπάν θα δυσκολευτούν να βρουν οτιδήποτε στην ισλαμική γραφή που να υποστηρίζει την ερμηνεία τους για τους κανόνες χιτζάμπ.

«Το όνομά τους υποδηλώνει ότι δεν είναι ανώτεροι θρησκευτικοί ειδικοί», είπε στο AP. «Η λέξη Ταλιμπάν σημαίνει φοιτητές».

Οι περιορισμοί των Ταλιμπάν στα κορίτσια και τις γυναίκες έχουν προκαλέσει παγκόσμια οργή, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων χωρών με μουσουλμανική πλειοψηφία.

Πηγή : in.gr