Accessibility Tools

Skip to main content

Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής με πρόσβαση για ΑμεΑ

Τα τελευταία χρόνια, το αίτημα των ΑμΕΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων (υπερήλικες και τραυματίες) για αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση σε πολλές παραλίες της χώρας, έγινε επιτέλους πραγματικότητα χάρη στην τοποθέτηση ειδικών ραμπών και βοηθητικών υποδομών. Ελπίζουμε να μην αργήσει η στιγμή που όλες οι παραλίες στη χώρα, να έχουν εξασφαλισμένη πρόσβαση για τα ΑμΕΑ δίνοντας τους την ευκαιρία να απολαύσουν πρασινογάλαζα νερά και υπέροχες ακρογιαλιές. Εμείς με τη βοήθεια του Seatrac περιηγηθήκαμε στις καλύτερες παραλίες της Αττικής με πρόσβαση για ΑμΕΑ κι ετοιμάσαμε και λίστα για να έχεις να πορεύεσαι.

Αυλάκι- Μαρκόπουλο

Η πλαζ Αυλάκι στο Μαρκόπουλο βραβεύεται κάθε χρόνο με Γαλάζια Σημαία κι έχει πολύ καθαρά νερά, που προσελκύουν πλήθος κόσμου για να πλατσουρίσουν προς τα εκεί. Στο Αυλάκι η είσοδος είναι δωρεάν για τα ΑμεΑ και τους συνοδούς τους, ενώ υπάρχει ειδικός χώρος στάθμευσης, πέραν της ειδικής ράμπας που εξασφαλίζει στα άτομα με αναπηρία πρόσβαση στη θάλασσα, όπως αντίστοιχα χημικές τουαλέτες, αποδυτήρια, ντουζιέρες και ειδικός χώρος σκίασης για ΑμεΑ.

Βοτσαλάκια- Πειραιάς

Η παραλία είναι… αυτό που λέει το όνομά της, βοτσαλωτή με μικρά βοτσαλάκια, μια χαρά νερά για τα δεδομένα της περιοχής, κι ένα μικρό νησάκι σε απόσταση… κολυμπήσιμη. Στον χώρο υπάρχει ειδική ράμπα που εξασφαλίζει αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα. Παράλληλα υπάρχει ειδικός χώρος πάρκινγκ, αποδυτήρια, ντουζιέρα και μέρος σκίασης, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2021 στην παραλία τοποθετήθηκε επιπλέον σύστημα πρόσβασης για τυφλούς.

Νέα Μάκρη

Η αμμουδερή παραλία της Νέας Μάκρης, έχει πολλούς θαυμαστές, καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου όλο το καλοκαίρι.

Στην παραλία της Νέας Μάκρης πέρα από ειδική ράμπα που εξασφαλίζει αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, υπάρχει χώρος πάρκινγκ και ντουζιέρα για ΑμεΑ.

Πόρτο Γερμενό

Πέντε διαδοχικές παραλίες συναποτελούν το Πόρτο Γερμενό, και μπορούν και οι πέντε να καυχιούνται για τα κρυστάλλινα ανοιχτογάλαζα νερά τους και την μικρότερη σε σχέση με άλλες αττικές παραλίες κοσμοσυρροή.

Στο Πόρτο Γερμενό υπάρχει η ειδική ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμεΑ αλλά και χώρος παρκινγκ ώστε να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω για να φτάσουν εκεί.

Γλυφάδα Ακτή Β

Η παραλία αυτή την Γλυφάδας, είναι από τις καλύτερες της Αττικής ως προς την πρόσβαση και τις παροχές που προσφέρει σε άτομα με αναπηρία. Πέρα από τη ράμπα και τον ειδικά σηματοδοτημένο χώρο πάρκινγκ, στην παραλία υπάρχουν αποδυτήρια, χημικές τουαλέτες, ντουζιέρες αλλά και ειδικό μέρος σκίασης για ΑμεΑ.

Λουτρά Αλίμου

Η μεγάλη αμμουδιά των Λουτρών Αλίμου, αποτελεί αγαπημένο προορισμό και σταθερή εγγύηση για πρωτευουσιάνους Αθηναίους και μη για αυτόν τον λόγο και γεμίζει όλους τους καλοκαιρινούς μήνες με πλήθος κόσμου. Η παραλία των Λουτρών, παρέχει πλήρη κι αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα σε άτομα με αναπηρία, αλλά και αποδυτήρια, χώρο σκίασης, ντουζιέρες και πάρκινγκ για να εξυπηρετηθούν τα ΑμεΑ αλλά και οι συνοδοί τους.

Πόρτο Ράφτη- Άγιος Σπυρίδωνας

H Πλαζ του Άγιου Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα των επιλογών των λουόμενων κάθε καλοκαίρι, ενώ την ίδια στιγμή μέσω της ειδικής ράμπας που διαθέτει επιτρέπει την πλήρη κι αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα. Στην παραλία υπάρχει ειδικά σηματοδοτημένος χώρος πάρκινγκ για ΑμεΑ για να εξυπηρετήσει όσους προσεγγίζουν το σημείο με αυτοκίνητο.

Σκάλα Ωρωπού

Με θέα στον Ευβοϊκό κόλπο και μια πολύ μεγάλη βοτσαλωτή παραλία ο Ωρωπός σού παρέχει άπλετο χώρο για ξάπλα κάτω από τον ήλιο ώστε να προετοιμαστείς κατάλληλα και να κάνεις τις βουτιές σου στα κρυστάλλινα νερά του. Στη Σκάλα του Ωρωπού υπάρχει πρόσβαση για ΑμεΑ και άτομα και κινητικά προβλήματα, μέσω ειδικής ράμπας αλλά κι άλλες παροχές, όπως πάρκινγκ, μέρος σκίασης, χημική τουαλέτα αλλά και κατάλληλες ντουζιέρες.

Αν θες να πλατσουρίσεις στη θάλασσα, συνοδεύοντας κάποιο άτομο με αναπηρία, καλό είναι να συμβουλεύεσαι το απόλυτα ενημερωμένο seatrac καθώς παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, για την πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες ολόκληρης της χώρας. Αντίστοιχα μπορείς να ενταχθείς και στην ομάδα του Facebook ΑμΕΑ δικαίωμα στη θάλασσα, ώστε να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου από πρόσφατες επισκέψεις στις ελληνικές παραλίες.

Πηγή : in2life.gr